2013-02-11 15:11:36• hírek • Kocsis Zoltán

Három kamasz is szült a hétvégén Szatmárnémetiben

Szokatlan hétvégét zárt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztálya: néhány nap alatt három kiskorú leány szült az intézményben. Anyák és csecsemők egyaránt jól vannak, a papák viszont bajba kerülhetnek.

Már az sem mindennapi dolog, hogy kamaszlányokat szülési fájdalmakkal szállítanak kórházba - viszont nem is számít rendkívüli eseménynek. Azt viszont, hogy egy hétvége alatt három ilyen esetben kelljen eljárniuk a szülészet munkatársainak, méltán nevezhetjük figyelemreméltó kuriózumnak.

A Szatmár Megyei Rendőrség és a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint a leányanyák 14 év 10 hónapos, 15 év 5 hónapos és 16 év 5 hónapos korúak. Valamennyien a terhesség legutolsó periódusában voltak. Olyannyira, hogy a hétvége alatt mindhárman megszültek: két kisfiúnak és egy kislánynak adtak életet.

A kórház tájékoztatása szerint valamennyien, kismamák és gyerekek, egészségesek, jól vannak.

Ezzel szemben az apukák, akik 17-20 és év közöttiek, bajba kerülhetnek. Mindannyiuk ellen büntetőjogi eljárást indít ugyanis a rendőrség. Romániában büntetendő cselekménynek számít, ha valaki 15 évnél fiatalabb személlyel létesít szexuális kapcsolatot - még akkor is, ha ez mindkét fél beleegyezésével történik.

A rendőrség közleménye szerint a három kismama Felsőboldád, Krasznaterebes és Batiz településekről származnak. Nem hivatalos forrásunk szerint valamennyien roma származásúak.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház az elmúlt hétvégén 409 személyt látott el, közülük 94 volt gyerek. Az intézmény tájékoztatása szerint nyolc személy túlzott alkoholfogyasztás, négyet fizikai bántalmazás, hármat pedig közlekedési baleset miatt került kórházba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: