2014-05-20 16:26:26• hírek • Nagykároly.ro

Három iskola küldöttsége képviselte Szatmár megyét

A Tanügyi Minisztérium Kisebbségekért Felelős Ügyosztálya nagyszabású pályázatot hirdetett februárban az Anyanyelv Nemzetközi Napja alkalmából, mely az "Utazásom a kultúrákban" címet viselte és a multikulturalitást helyezte előtérbe.

Két témakörben jelentkezhettek az iskolák, mégpedig, "Ismerj meg engem!" és "Kis feltalálók" csoportokban. A pályázatban résztvevő iskolák különböző a nemzetiségeket bemutató tevékenységeket kellett szervezzenek vagy természeti jelenségeket kellett tudományosan megvizsgáljanak, április 15-25 között. A pályázatra 82 iskola jelentkezett 22 megyéből. Összesen 13 kisebbség képviseltette magát a versenyen.

Szatmár megyéből 3 iskolának sikerült tevékenységeivel meghívást nyernie a bukaresti díjkiosztóra: Mircea Eliade Általános Iskola - Szatmárnémeti, 1-es Számú Általános Iskola - Nagykároly, Tasnádi Általános Iskola. A szatmári iskolát Leiti Mónika tanítónő, a nagykárolyi tanintézményt Orbán Boglárka tanítónő, míg a tasnádi iskolát Sipos Zsófia tanítónő képviselte, két az iskolákból kiválasztott tanulóval együtt.

A díjkiosztóra május 16-án került sor. A legszínvonalasabb projektek díjazása az Európai Bizottság Bukaresti Képviseletén zajlott. A díjazottak 2 perces bemutató keretében ismertették tevékenységeiket, amit a gyerekek adtak elő. A tanulók különajándékkal tértek haza. Az iskolák és a gyerekek diplomát kaptak munkájukért. A tanárok diákjaikkal meglátogatták az Antipa Múzeumot és a Parlamentet is.

A résztvevők ellátását és szállását a Román kormány keretében működő, Etnikai Kapcsolatokért Felelős Ügyosztály biztosította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: