2016-03-15 11:03:44• hírek • Kocsis Zoltán

Három iskola közösen emlékezett március 15-re

Rendhagyó, de követendő kísérlettel rukkolt elő hétfő délután három szatmárnémeti általános iskola, a Balcesu-Petőfi és az Avram Iancu általános iskolák valamint az Aurel Pop Művészeti Iskola: diákjaik közös műsorral emlékeztek a magyar történelem egyik legdicsőbb pillanatára, 1848 március 15-re és a márciusi ifjakra.

A gyerekek bő fél órás előadása apropója, színvonala és az előadók látható lelkesedése nagyobb teret érdemelt volna, mint a művészeti iskola szűk terme. Mindez mit sem von le - sőt - a felkészítő tanárok, Man Gabriella (Balcescu-Petőfi), Gál Eszter (Avram Iancu) és Inovan Bertók Renáta (Aurel Pop) munkájából.

A műsort Man Gabriella köszöntője nyitotta, majd a himnusz eléneklésével kezdődött az előadás. A Szózat, a Kossuth-induló és a hasonló tematikájú hazafias dalok és versek uralták az előadást. Ki magabiztosan, ki kissé megszeppenve, ki átéléssel, ki megilletődve, de mindenki lelkesen tette a dolgát. Inován Bertók Renáta karmesterként járult hozzá a dalok színvonalas előadásához, két tehetséges diák mellett pedig a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület tagjai szolgáltatták a hangszeres kíséretet.

Nem könnyű három különböző iskola több tíz diákját összehangolni, és ennek jelét néha láthattuk is, ezzel együtt egy olyan kezdeményezéssel állt elő a három tanintézmény, amely mindenképpen követendő példa lehet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: