2013-11-07 18:00:02• hírek • Szatmár.ro

Három hölgy, egy kiállítás

Kiállítás nyílt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal művészeti galériájában.

Egy színes kiállítás a szürke novemberben - így jellemezhetnénk a csütörtök délben megnyitott kiállítást, amelyen három hölgy mutatja be alkotásait. A jellemzés azért nem egészen pontos: az élénk színekben pompázó festmények mellett szénrajzok is részei a Szatmári Képzőművészek Egyesülete által szervezett kiállításnak.

A kiállítókról

Erli Mária Tünde festőnő - született 1961. szept. 28-án Nagykárolyban. Tíz éven keresztül német nyelvet tanított lakhelyén - Gencsen, mint szakképzetlen tanár. A nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium és az aradi Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti tanító-rajz tagozatos főiskolájának elvégzése után, Nagyváradon elvégezte a Képzőművészeti Egyetem rajztanári szakát. 2010-ig rajztanárként tanított a tasnádi I-VIII. osztályos Iskolában, majd a 3-as Számú Általános Iskola és az Elméleti Líceum rajztanára. Kedvenc témái: csendélet, tájkép, portré, akt és kompozíció. Szereti a változatosságot. Az állandó önképzés híve. Minden munkájában az eredendő szépet keresi. A festészet eszközeinek a segítségével szeretné közvetíteni a benne felmerülő gondolatokat, érzéseket. Az egyetemi évek ex libris kiállításain kívül egyéni kiállításai voltak Szatmárnémetiben, Tasnádon, Érkáváson, Gencsen, Csanáloson, Nagykárolyban, a magyarországi Ópályiban, Mindszenten és Sátoraljaújhelyen. A most látható tárlatban olajképeket, vízfestményeket és grafikákat állít ki.

Nicoara Stefania Stanca festőnő 1996 október 25-én született Szatmárnémetiben. Négy éves kora óta érdeklődik a rajz és a festészet iránt, ahol felfedezője Pink Ileana óvónő. A Szatmárnémeti Gyerekek Palotájában folytatta művészeti tanulmányait, majd a Szatmári Művészeti Iskolában, Szodoray Parádi Hajnalka irányítása alatt. Párhuzamosan részt vett különböző hazai és nemzetközi festészeti kiállításokon és versenyeken, Romániában (Szatmárnémeti, Zilah), Magyarországon, Törökországban, Japánban, Lengyelországban. Jelenleg a Szatmári Popp Aurel Művészeti Líceum X. osztályos diákja, festészeti szakon. Kedvenc témái a tájképek, virágok, nonfiguratív alkotások.

Dragos Madalina Angelica 1971 augusztus 31-én született Osica de Sus (Olt megye) településen.

A Nagybányai Képzőművészeti Egyetem festészeti szakán végzett, jelenleg a Gyerekek Palotájában rajzoktató tanár. 2012-től a Szatmári Képzőművészek egyesületének tagja. Kiállításai voltak eddig Szatmárnémetiben, Tokajban, Tégláson, Fehérgyarmaton és Nagykárolyban. Grafikáit szénnel készíti, ezek zömében nagyméretű portrék és tájképek, épületek, műemlékekképei.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: