2011-10-16 20:04:43• hírek • Balog Anita

Nyertek a fiúk, kikaptak a lányok

A VSK kosárcsapata szerdán lép legközelebb pályára, akkor 18 órától a Közép-Európa Liga nyitányán a cseh Valosun Brno együttesét fogadja.

A VSK kézilabda- és kosárlabdacsapata is Szatmárnémetiben lépett pályára.

A férfi kézilabdabajnokság tabellájának utolsó helyezettjét, a nulla pontos Steauát fogadta vasárnap délután a VSK csapata. A bukarestiek nagyjából 10 percig voltak ellenfelek, aztán jött a szatmári roham: 17 perc alatt 13 gólig jutottak a fiúk, Vass kapusnak meg a kemény védekezésnek köszönhetően. A félidő végére 10 gólosra csökkent a szatmáriak előnye, de már biztos volt: meglesz a meccs!

A szünet után kis hullámvölgybe értek a szatmáriak, a bukarestiek többször is hét gólra közelítették meg a VSK-t, aztán jött Munea, aki sorozatban négy gólt dobott. A meccs végén Pogyina egy gyönyörű egész pályás góllal örvendeztette meg a közönséget.

Nemzeti Liga, 7. forduló: Szatmárnéti VSK-Steua 32-23 (15-5). Gólszerzők: Munea 7, Prskalo 6, Galan 6, Surducan 3, Oláh 2, Libert 2, Mates 2, Mateas 1, Osvat 1, Pogyina 1.

A kézilabdázók simán verték a Steaua-t

Sajnos a dupla sportvasárnap második felvonása már kevesebb örömet okozott a szurkolóknak: az VSK-Arad párharcban a mérleg nyelve a maros partiak felé billent, így most a két csapat egymás ellen játszott 19 mérkőzéséből eggyel többet nyertek a vendégek. Pedig igazá rangadó-hangulatban szurkoltak a drukkerek, a lányok viszont kapkodva kezdtek, öt perc játék után is csak 6:5 volt az állás, végül az első negyedet sikerült Fleseriu lányainak 3 ponttal megnyerniük. A következő negyedben azonban elfogyott az előny, a sok hiba, a kevés megfogott lepattanónak köszönhetően hét ponttal már az aradiak vezettek.

A folytatásban Pop és Mehmedicnek jól ment a játék, fel is jöttek a lányok egy pont különbségre, ám jött a zárónegyed, az ICIM-nek pedig két hármasa is betalált, a lányok pedig nem tudtak már felzárkózni.

Az ICIM két hárompontos találattal négypontos előnyre tett szert, a VSK még egyszer feljött két pontra (47:49), de utána már nem futotta többre, így a szatmáriak az elbukott bajnoki és kupadöntő után újabb csatát vesztettek az Arad ellen.

A osztály, alapszakasz, 3. forduló: Szatmárnémeti VSK-Aradi BC ICIM 56:63 (13:10, 13:23, 16:10, 14:20 ). A szatmári pontszerzők: Pop 16, Mehmedic 15, Părău 8, Orosz 7, Walker 4, Ivan-Urse 6. Játszott még: Jaburova.

A kosaras lányoknak nem sikerült a bravúr

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: