2018-09-01 09:30:01• hírek • Szatmár.ro

Három határátkelő, 360 perc várakozási idő

Sokak felháborodására több kilométeres sorok kígyóznak a petei határátkelőnél, de a csanálosinál is nagyobb a forgalom a szokottnál. Ha ez nem lenne elég, már Érmihályfalvánál is egy legalább egy órás torlódásra készülhetünk..

A határrendészet hivatalos oldalán közölt adatok szerint jelenleg piros kód van érvényben a petei, a csanálosi és az érmihályfalvai átkelőknél is, így nem kevés várakozással eltöltött óra áll azok előtt, akik most szeretnének Magyarország területére lépni.


Tegnap arról tájékoztattuk a Szatmár.ro olvasóit, hogy a petei határátkelőnél 24 óra alatt 2 300 személy érkezett az országba összesen 1 100 járművel, az országot pedig nem kevesebb mint 23 500 utas hagyta el 6 500 jármű fedélzetén.


A hatalmas torlódás elkerülése érdekében a határrendészet arra kért mindenkit, lehetőségeik szerint válasszák a csanálosi vagy a  Bihar megyében található érmihályfalvi átkelőt, ezeket ugyanis számottevően kevesebben veszik igénybe.


Peténél jelenleg 180 percet kell várniuk az autósoknak, Csanálosnál pedig, ha elég kitartóak, 120 perc alatt már célt is érhetnek, ha a cél fogalmát a vámhoz való elérésben mérjük… nincs mit szépíteni sajnos a helyzeten, rengeteg az elégedetlen és stresszes utas, hatalmas a torlódás, bárhová is vezessen az utunk. Már Érmihályfalvánál is legalább egy órát kell sorban állnunk ahhoz, hogy ellenőriztetni tudjuk a papírjainkat.


A hatalmas torlódások okát eddig abban kereshettük, hogy külföldről özönlöttek haza a szabadságukat töltő vendégmunkások, illetve az itthon dolgozók is elindultak jól megérdemelt nyaralásukra. Augusztus végéhez közeledve azonban megfordulnak az irányok, a nyugati országokban dolgozók ismét útnak indultak, hogy újra felvegyék az igát.


Bár ez a Szatmár megyeieket nem vígasztalja, de más megyékben sem megy minden flottul, példának okáért Nagylak II.-nél hét sávon engedik az országból kilépőket, ennek ellenére a feltorlódott sorokban állóknak gyakran 220 percet kell várakozniuk.


A határrendészet nemrégiben azt közölte, hogy ebben a kritikus időszakban maximális kapacitással, azaz a legtöbb kollégát berendelve és minden lehetséges sávot megnyitva engedik be és ki az embereket. Ugyanakkor arra is felhívják az emberek figyelmét, hogy lehetőségeik szerint válasszanak alternatív útvonalakat a legforgalmasabb átlépőpontok helyett, melyek kevésbé túlterheltek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: