2014-06-13 14:19:06• hírek • MTI

Mexikónak és Kamerunnak is fontos a jó rajt

Lesz-e oka Eto'o-nak az örömre?
Lesz-e oka Eto'o-nak az örömre?

Mexikónak és Kamerunnak egyformán fontos a pénteki találkozójuk a brazíliai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában, papíron ugyanis a négyes másik két tagja, Horvátország és Brazília is erősebb náluk.

A közép-amerikai és az afrikai gárda is némi szerencsével jutott ki a vb-re, előbbi sorozatban hatodszor, utóbbi egymás után hetedik alkalommal vesz részt a tornán.

A mexikóiak körül viszonylag nagy volt a csend és a nyugalom a vb-t megelőző időszakban, ugyanez nem mondható el Kamerunról, amelynek játékosai előbb nem voltak hajlandóak elutazni Brazíliába, mert kevesellték a prémium összegét, majd mégis felszálltak a repülőgépre, miután megállapodtak a jutalom megemeléséről. Emellett Samuel Eto'o, az afrikai együttes sztárcsatára és néhány játékostársa között állítólag feszültté vált a viszony, a 33 éves támadónak azonban bérelt helye van a kezdő tizenegyben, s teljesítménye meghatározó lehet a csapat számára.

Kamerun 1990-ben a negyeddöntőig menetelt, azóta azonban egyszer sem jutott túl a csoportkörön, sőt, az utóbbi 24 évben csupán egy világbajnoki találkozót sikerült megnyernie.

Dos Santos

A mexikóiaknál vélhetően kimarad a kezdők közül Javier Hernandez, a Manchester United támadója, Miguel Herrera szövetségi kapitány inkább a jól összeszokott Oribe Peralta, Giovani Dos Santos csatárkettősnek szavaz majd bizalmat.

Akár Kamerun, akár Mexikó - amely 1978 óta mindig továbblépett a csoportjából - hagyja el vesztesként a natali Dűnék Arénáját, jelentősen csökken az esélye a nyolcaddöntőbe kerülésre.

A mérkőzés romániai idő szerint 19.00 órakor kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: