2016-06-18 21:30:36• hírek • MTI

Három góllal nyertek a belgák

A nagy fölényben játszó Belgium 3-0-ra legyőzte Írországot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, az E csoport második fordulójában.

A belgáknál Kevin De Bruyne és Eden Hazard is a kezdőcsapatban kapott helyet annak ellenére, hogy kisebb sérülés miatt mindketten kihagytak egy edzést a héten. Marc Wilmots szövetségi kapitány döntése értelmében Radja Nainggolan és Marouane Fellaini a kispadra szorult. A írek közül a sérült Jon Walters hiányzott.

Az erőviszonyoknak megfelelően az első perctől kezdve a belgák támadójátéka érvényesült, a világranglista második helyezettje számos alkalommal eljutott az írek kapuja elé, és többször is lövéssel fejezte be akcióját. A 13. percben Alderweireld fejelt a kapufa mellé, a 22. percben Hazard lőtt ígéretes helyzetben a kapu fölé, majd Carrasco talált a hálóba, de a partjelző lest intett. A 29. percben De Bruyne veszélyes lövését védte Randolph, majd a szünet előtt Alderweireld fejesét hárították a gólvonal elől az írek.

A második félidő elején a belgák rögtön betaláltak, ezután az írek igyekeztek helyzetbe kerülni és egyenlíteni, de ezt kihasználva Witsel megszerezte a második belga gólt. Írország válogatottja a második felvonásban nem tudott komoly ellenállást kifejteni, és a meccs egészét tekintve reális, háromgólos különbséggel ért véget a találkozó.
A belga csapat három, az ír pedig egy ponttal várja a csoportkör utolsó fordulóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: