2013-08-08 17:22:45• hírek • Szatmár.ro

Három fronton zajlik a felújítás

Dolgoznak a Hám János oviban és a konviktusban, az iskolában már befejezték a felújítást.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban és az ahhoz tartozó intézményekben is komoly felújítási munkálatok zajlanak illetve zajlottak a nyári vakációban. A Püspöki Palota szomszédságában található iskolaépületben összesen kilenc osztályteremben festettek ki és nem maradtak ki a földszinti és emeleti mosdók és az étkezde sem. Négy osztályterembe új padló került, ezzel pedig az épületben nemrégiben befejeződött a munka.

A felújítás azonban tovább folytatódik, jelen pillanatban a festők a Szent Alajos Konviktusban tevékenykednek, ahol a konyha, a mosoda, az alagsor, a földszinti és az emeleti mosdók és négy szoba fala frissül meg.

A legnagyobb munkálat-sorozatra az iskolához tartozó óvodában kerül sor. Itt most zajlik az alagsori, földszinti és emeleti folyosók felújítása. A folyósokra tarkett padlóburkolat kerül, amely nagy kopásállóságú, teljes keresztmetszetében színezett, tisztán tartása egyszerű, költségtakarékos és környezetbarát. E mellett a konyha és az étkezde felújítása és bővítése is folyamatban van az egészségügyi szabványoknak megfelelően. Megtörtént az ajtóknak, illetve az elektromos hálózatnak és a vízhálózatnak a cseréje is.

Ádámkó István igazgató a Szatmár.ro kérdésére elmondta: a régi épületre igazán ráfért már a felújítás. A munkálatok során sorra jönnek elő az újabb és újabb gondok, de mindeniket orvosolják.

Az óvoda felújításának a munkálatait a Szatmári Római Katolikus Püspökség finanszírozza, a konviktusban és az iskolaépületben elvégzett munkát a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum saját forrásaiból fedezi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: