2020-03-23 11:41:32• hírek • Agerpres

Három forgatókönyv lehetséges a tanévvel kapcsolatban

Fotó: Facebook/Raluca Turcan
Fotó: Facebook/Raluca Turcan

Három forgatókönyv jöhet szóba a tanévvel kapcsolatban – mondta el hétfőn az RFI-nek adott interjújában Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.


A kormányfőhelyettes szerint az első forgatókönyv értelmében a tanítás folytatódik, és a vizsgákat megtartják az eredetileg tervezett időpontban. Turcan azonban úgy véli, ennek viszonylag csekély az esélye, mert a jelek szerint az oktatás felfüggesztését meg kell majd hosszabbítani az eredetileg bejelentett határidőn túlra.

A második elképzelés az, hogy az iskolai év tovább tart majd és - ennek megfelelően - a vizsgákat is későbbi időpontban szervezik meg, a harmadik lehetőség pedig a tanév megismétlése.

Turcan kifejtette: a döntést "igen nehéz" meghozni, de mindenképpen figyelembe veszik majd az oktatási minisztérium elemzését is, amely azt vizsgálja, hogy mennyire hatékony a közszolgálati televízió közreműködésével elindított iskolatévé-program.

"Az alapelv az, hogy semmilyen vizsgán nem lehet számon kérni olyan anyagot, amit nem adtak le" – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: