2020-05-17 07:38:49• hírek • Blikk.hu

Három évvel a halála után megnyílhatnak Klapka György titkosított aktái

Az Aranyember halála után három évvel feltárulhatnak a Klapka Györgyről (†88) szóló titkosított akták.

A 2017 januárjában elhunyt üzletemberről könyvet ír egykori partnere, Zoltán (53), aki azt állítja, Klapka élete közel sem volt olyan csillogó, mint ahogy ő azt mutatta. A férfi 8 hónapot várt, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnál titkosított vizsgálati dokumentumokhoz hozzáférjen. Zoltán úgy meséli, az Aranyember egykori nagy dobása, a Hagyományos Mosópor valójában az ő fejéből pattant ki, és kötetébe az ezt bizonyító iratokat is csatolja. Ehhez remél segítséget a Klapkáról szóló további titkosított iratok, megfigyelési dokumentumok feloldásától, amelyeket kérvényezett is.


– Képviselőm nem sokkal a halála előtt beszélt Klapka Györggyel, utolsó lehetőséget adva, hogy ismerje el, tőlem lenyúlt ötlettel és termékkel vált egyetemi tananyaggá, híressé és keresett rajta saját bevallása szerint 300 millió forintot. Pénzt nem, csak erkölcsi elégtételt akarok, de persze nem kaptam – jelentette ki Zoltán, aki 27 évesen kereste meg a nagyvállalkozót.
 

Bemutatta neki üzleti terveit is, és bízott a támogatásban.

– Az a hír járta Klapkáról, hogy felkarolja a jó ötletekkel előálló fiatalokat. Tetszett neki az ötletem, de azt mondta, az ő nevével hamarabb befut. Csináljak egy céget, amiben én vagyok az ügyvezető és ő lesz a többségi tulajdonos – magyarázza a férfi, aki állítja, a megegyezés után semmi sem úgy alakult, ahogy korábban eltervezte, Klapka nem fizetett, így az üzletrészéről és a posztjáról is lemondott, de már hiába futott az ötletéért kialkudott összeg után. – Amikor kértem a pénzem, Klapka megfenyegetett, sőt egy alkalommal megveretett. Nagy hatalma volt és mindenkin átgázolva intézte az üzleti ügyeit. Perelni már úgysem tudok, az ügy elévült, de az erkölcsi elégtétel is elég lett volna.
 

Klapka György családjában ha nem is téma, de még jól emlékeznek a Hagyományos Mosóporra. Az üzletember legidősebb fiának, Györgynek ugyan úgy rémlik, apja mint saját találmányról beszélt mindig a mosóporról, az özvegy azonban tanácstalan.
 

– Emlékszem a Hagyományos Mosóporra, de én sem mostam azzal soha. Hogy ki találta fel, nem tudom. Soha nem folytam bele Klapka üzleti ügyeibe, de a férjem nem is hagyta volna, otthon sosem beszélt a munkáról – fogalmazott lapunknak Kiss Mari (77).


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: