2011-11-18 12:12:45• hírek • Szatmár.ro

Három éves a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa

Mindazok, akik a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusának tagjai immár három éve élhetnek át közösségteremtő csodát, és e láthatatlan szálak összefűzték őket azokkal is, akik szolgálataikat hallgatták.

Ebben a világban ahol a közösségeket sokféle érdek szétveri, különösen megbecsülendő, hogy  anyagiakat, időt, fáradságot nem kímélve, a kórustagok önzetlen szeretettel teljesítik a legmagasztosabb küldetést: másoknak örömet szerezni.

Akik átélik a kórus, a közösség belső titkát, másként ünnepelnek, másként töltik hétköznapjukat is, hiszen azt a többletet, amit tehetségként kaptak nem rejtik el, hanem kamatoztatják. Az egyházmegye lelkipásztor kórusának tagjai gyerekekkel, a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjaival, és hangszeres kísérőkkel együtt lépnek fel három éve különböző kulturális, vagy egyházi rendezvényeken. A kórus nem csak itthon, hanem határon túl is szolgált már.

„Három éve együtt énekelünk. Ezalatt mélységeket és magasságokat is megtapasztaltunk. Mindenkor a zene hívott közösségbe és tartott össze. Az éneklő - kétszeresen imádkozó - közösség megtartó és megújító erejét köszönjük meg Istennek és kívánjuk, hogy ennek tapasztalatát továbbra is megoszthassuk egymással, másokkal. Közösségünk nyitott az emberek felé, mert Isten felőli lehetőségeink is nyitottak. Ez az a csoda amiért hálát adunk ezen az évfordulón." - nyilatkozta Higyed Gyöngyi kórusvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: