2012-08-26 13:41:40• hírek • MTI

Három éve nem kézbesítette a leveleket egy olasz postás

A lusta postásnak az okozta vesztét, hogy elment nyári szabadságra. Az őt helyettesítő kollégája vette észre, hogy két nagy zsákban közel száz kilogramm levél van.

A borítékrengetegben több mint száz ajánlott levél, kétszázötven bírósági idézés várt három éve a genovai postahivatalban arra, hogy célba érkezzen. A kötelességszegő postást azonnali hatállyal elbocsátották.

A postás hat hónaptól három évig terjedő börtönt kockáztat magándokumentum eltulajdonítás és közszolgáltatás megszakítása miatt - írta az olasz sajtó. A lapok emlékeztettek arra, hogy a genovai postás esete nem számít rendkívülinek. Idén áprilisban a lombardiai Leccóban egy postás otthonában mintegy tizenegy tonna kézbesítetlen levelet találtak.

A postás már nem tudta, hol tárolni a zsákokat, amelyekkel tele volt az egész lakása, még autója csomagtartójában is levelek tornyosultak. Májusban a szicíliai Capaciban tartóztattak le egy postást, aki hétszáz kilogramm levelet nem kézbesített. A helyiek jelezték a postahivatalnak, hogy eltűnt a levelezésük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: