2014-12-02 15:55:09• hírek • Kocsis Zoltán

Három év várakozás után végre megnyitotta kapuit a Kis Hableány bölcsőde

A polgármesteri hivatal és a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályának képviselői kedd reggel hivatalosan is felavatták a Kis Hableány bölcsődét. Mivel a közelben nincs hasonló intézmény, nagy szükség volt a Batizi úti bölcsődére. Ennek ellenére három évet kellett várnia, amíg elkezdhette tevékenységét.

Az intézményt még Ilyés Gyula polgármestersége alatt alapította az önkormányzat a Batizi út 61. szám alatt működő óvoda épületében (Szatmárnémetiben szinte minden bölcsőde egy-egy óvoda épületében működik.) Akkor a bölcsőde kialakítására és felszerelésére 45.000 lejt fordított a polgármesteri hivatal az égisze alá tartozó és a bölcsődéket működtető Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályán (SPAS) keresztül.

Noha a bölcsőde üzemképes állapotban volt, mégsem kezdhették el a működtetését. Pedig nagy szükség lett volna rá, hisz a legközelebbi bölcsőde a városközpontban, illetve a Szolidaritás lakótelepen működik. Csakhogy a SPAS nem rendelkezett megfelelő számú alkalmazottal, egy kormányhatározat pedig - közkiadások és az államháztartási hiány csökkentése érdekében - megtiltotta újabb közalkalmazottak alkalmazását.

Ez az akadály mostanra elhárult, így a Kis Hableány bölcsőde november 10-én megkezdte működését, december 2-án pedig Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterek, valamint a SPAS vezetőinek jelenlétében hivatalosan is átadták. Az eseményre azonban a sajtó nem volt hivatalos...

Daniela Kincses, a SPAS-on belül a bölcsődékért felelős szakember a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, a Kis Hableány bölcsődében összesen húsz, egy és három év közötti gyereket tudnak ellátni naponta. A húsz helyből jelenleg 12 foglalt csak, további nyolc helyre még várják a gyerekeket. Érdeklődni a SPAS székhelyén, az Ilisesti utca 4. szám alatt vagy a 0261-714195-ös telefonszámon lehet Daniela Kincsesnél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: