2012-09-20 17:22:38• hírek • Kocsis Zoltán

Három emberkereskedőt tartóztattak fel Peténél

Három emberkereskedőt tartóztattak fel a bűnüldöző szervek munkatársai a petei határátkelőnél illetve a faluban. A bűnbanda két fiatal lányt szeretett volna Olaszországba szállítani, hogy ott prostitúcióra fogják őket. Az egyik lány alig 13 éves!

A Máramarosszigeti Határőrség munkatársai szeptember 18-án, kedden azt követően kezdtek el nyomozni, hogy tudomásukra jutott: több Szatmár megyei személy fiatal lányokat toboroz, szállásol el és készíti fel őket arra, hogy közösen elhagyják az országot Olaszország irányába. Szatmár és Szilágy megyei kollégáikkal együttműködve a peténél található határátkelőnél megállítottak egy Mecedes típusú személygépkocsit, amelyben két szatmári lakos, a 23 éves Nicolae P. és a 22 éves Andrei L. foglalt helyet. Még ugyanazon a napon Pete területén egy Fiat típusú személygépkocsiban feltartóztatták a szintén szatmári, 26 éves Nicoleta P.-ét, a 18 éves, Szilágy megyei Adriana D.-ét és egy 13 éves, beszterce-naszódi lányt.

A nyomozás és a kihallgatások során kiderült, hogy Adriana D.-ét és a 13 éves lányt Nicolae és Nicoleta P. toborozta, majd utóbbi lakásán szállásolták el őket. Andrei L. eközben megtévesztette a kamaszlány szüleit, akik írásos beleegyezésüket adták, hogy gyerekük elhagyhassa az országot a többiek társaságában.

A rendőrség átkutatta mindkét személygépkocsit és a Fiat hátsó ülése alatt talált 234 doboz, ukrajnai származású cigarettát valamint 17,5 liter alkoholtartalmú italt. Előbbi piaci értéke ezer lej, utóbbié pedig 525 lej.

A három személyt 24 órára őrizetbe vették, majd a törvényszék elrendelte 29 napos, előzetes letartóztatásukat. A rendőrség tovább folytatja a nyomozást, hogy felderítse a bűntársulat további, olaszországi tagjait is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: