2019-01-25 13:06:55• hírek • közlemény

Három előadással a nagyváradi MAFESZT-en

MAFESZT néven Nagyváradon tartja 2019. januárjában idei fesztiválját a romániai magyar színházi szövetség, a MASZÍN.

A fesztiválon természetesen képviselteti magát a szövetség minden tagszínháza, a tavalyi fesztivált szervező Harag György Társulat mellett a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és természetesen a házigazda nagyváradi Szigligeti Színház is.


A Harag György Társulat pénteken, január 25-én 17 órától a Tizenöt próbálkozás a színészetre című monodrámát játssza a Szigligeti Stúdióban. A Tom Dugdale és Hatházi András darabja alapján színpadra vitt előadás főszereplője Hatházi András UNITER- és Jászai-díjas színész, rendező és egyetemi oktató. 


Szintén 25-én, 21 órától a MAFESZT programjában szerepel a HaviDráma SzatmárON felolvasószínházi sorozat novemberben bemutatott Paravarieté című előadása, melynek rendezője a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója, Balázs Attila volt. Szereplői: Bodea-Gál Tibor, Bogár Barbara, Diószegi Attila, Frumen Gergő, Méhes Kati, Moldován Blanka, Péter Attila Zsolt és Rappert-Vencz Stella. Helyszín: a Szigligeti Stúdió.


Szombaton, január 26-án a Szigligeti Stúdióban lesz látható a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című produkció. A Harag György Társulat alapításának 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi hétvégén bemutatott előadást a szintén 65 évvel ezelőtt alakult temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közösen jött létre. Rendezője Csábi Anna, szereplői pedig Csata Zsolt, Keresztes Ágnes, Lőrincz Rita, Orbán Zsolt és Rappert-Vencz Gábor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: