2009-11-05 14:00:00• hírek • Ferenczi Noémi

Három diák a döntőn

A Pertinax Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg az Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű negyedik osztályos tanulók számára. Október 12-én került sor a verseny megyei szakaszára, melyen 36 a megye minden pontjáról érkező kisdiák látott neki a meseírásnak a Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében.

A negyedikeseknek két órájuk volt arra, hogy a megadott szempontok mesét írjanak, melynek tartalmaznia kellett a megadott szavakat, továbbá a mesei fordulatokat, elemeket. Emellett a történetnek pozitív kicsengésűnek kellett lennie, figyelve a helysírásra, a külalakra. A meseíró diáknak pedig mindenképp szerepelnie kellett a mesében.

Az így született meséket Nagyváradon gyűjtötték össze, ahol a szakmai zsűri kiválasztotta a legötletesebb írásokat. A zsűri döntése alapján, megyénket három diák képviseli: Ilyés-Kun Ábel, a Hám János Iskolaközpont diákja - felkésztője Krányák Jusztina -, Muszka Zsuzsa, a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola tanulója, őt Kolbaszer Erzsébet készítette fel, valamint az Aurel Popp Művészeti Líceum kisdiákja, Képíró Dorottya, akit Nichita-Sulyok Júlia készített fel - tudtuk meg Román Melindától, a vetélkedő szatmári szervezőjétől.

A nemzetközi döntőre november 27-én és 28-án kerül sor Nagyváradon, ahol 34 diák fog versengeni a legjobb meseíró címért. A döntő első napján színpadi bemutatkozásra kerül sor, melyen a tanulók a selejtező során megírt meséjük egyik szereplője nevében mutatkoznak majd be - tette hozzá végül Román Melinda, tanítónő, a verseny helyi szakaszának szervezője.


Három diák képviseli a megyét a nemzetközi döntőn
Három diák képviseli a megyét a nemzetközi döntőn


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: