2011-11-18 18:39:55• hírek • Kocsis Zoltán

Három borjút ellett egy tehén Túrterebesen

A szarvasmarhák esetében a ritkánál is ritkább esetekben fordul elő, hogy egy tehén két borjút elljen. Értelemszerűen a hármas ellés még ennél is ritkábban esik meg.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy kisebb fajta csoda esett meg Túrterebesen a napokban, amikor a Porumbovits-testvérek farmján egy tehén három bocit hozott a világra. A Holstein-fríz fajtájú szarvasmarhák állománya két üszővel és egy bikával bővült az ellés következtében a nevezett gazdaságban.

Porumbovits Gellért örömét fejezte ki, hogy a három újszülött közül kettő is üsző, hisz azoknak jóval magasabb az áruk: egy, az Európai Uniós előírásoknak megfelelő törzskönyvvel rendelkező Holstein-fríz nőstény borjúért 1500-2000 eurót is kifizetnek.

Az ominózus gazdaságban az elmúlt három évben ez immár a harmadik eset, hogy három borjút hoz világra egy tehén, ám ez az első alkalom, hogy valamennyien életben vannak. Márpedig értesüléseink szerint mint a „kismama", mind pedig a újszülöttek remekül vannak.

Rossz hír viszont a bikáknak: ez esetben is mesterséges megtermékenyítést követően történt a megfogamzás, a megtermékenyítő-anyagot pedig külföldről importálták a gazdák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: