2016-07-06 16:36:30• hírek • Szatmár.ro

Három bajnokságban versenyez és mindháromban első Gyenes Mani

fotó: Vadas Mária
fotó: Vadas Mária

Mani hamarosan a világ legnehezebb hard-enduro versenyén indul - a Red Bull Romaniacsen.

A szatmári motoros programja igen sűrű mostanában: két magyarországi és egy romániai bajnokságban is szerepel, jelen pillanatban pedig mindháromban az első helyen áll.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője a hétvégén például Pécs közelében pattant nyeregbe. A magyarországi enduro-bajnokságban indult és nyert mindkét napon: előbb 5 másodperccel, majd 1,3 másodperccel volt jobb a pontversenyben mögötte szereplő szlovák motorosnál. Négy fordulót követően Mani tehát első helyezett, az utolsó, ötödik futamot szeptember elején tartják.

A magyarországi endurokrossz bajnokságban 3 forduló elteltével Gyenes első helyezett, abban a versenysorozatban azonban még három futam van hátra, amit szeptemberben és októberben fognak megtartani.

Romániában Mani az enduro bajnokságban vesz részt. Ebből eddig egyetlen futamot rendeztek, ezt meg is nyerte a szatmári motoros.

Gyenes Emánuelt most azonban egy újabb nagy megmérettetés tartja izgalomban: kedden a prológgal veszi kezdetét a tizenharmadik Red Bull Romaniacs. Mani az egyetlen versenyző a világon, aki az eddigi összes, 12 kiíráson részt vett és be is fejezte a pokolian nehéz megmérettetést. A verseny története során Oláh Lászlóval egy csapatban Gyenes két alkalommal is első helyezett lett, az Extrem Single kategóriában kétszer is második helyezett lett, profi kategóriában pedig kétszer a 9. helyig jutott.

„A Red Bullon mostanában a nehézségi szintet Gold, Silver és Bronze nevekkel különböztetik meg. Idén Silver kategóriában indulok, ugyanis két enduro-bajnokságban is részt veszek, kicsit elszoktam a Gold kategóriára jellemző nagyon nehéz tereptől. Inkább a gyorsabb pályák vonzanak" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak a motoros. „Úgy érzem, hogy nem fogok dobogóra kerülni, de ott leszek az élbolyban" - ígéri.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: