2009-11-11 12:21:09• hírek • Parajdi Andrea

Három autóbuszmegálló Szatmáron?

A szatmárnémeti vasúti felüljáró alatt, a Batizi út mentén egy több hektáros terület hever parlagon, ahol a város új parkolóhelyeket és egy autóbuszmegállót képzel el.

A Fabricii és a Batizi utat összekötő vasúti felüljáró alatt egy több hektáros, jelenleg kihasználatlan terület beépítését szorgalmazza a városvezetés. Ahogyan azt megtudtuk az említett területen a kamionosok számára kívánnak egy 30-40 férőhelyes parkolóhelyet létrehozni, valamint egy új autóbuszmegállót kialakítani.

-Egy értékes területről van szó, amelyet kár lenne nem kihasználni. Szatmárnémeti saját költségvetéséből azonban nem tudná megfinanszírozni ezt a beruházást, így annak kivitelezését koncessziós szerződéssel oldanánk meg - tudtuk meg Ilyés Gyula, polgármestertől.

Jelenleg készülnek a versenytárgyalás meghirdetéséhez szükséges dokumentumok, amelyeket majd a városi tanácsnak is jóvá kell hagynia. Amennyiben a városatyák egyetértenek a tervekkel, kiírják a munkálatokra vonatkozó közbeszerzési eljárást.

-Véleményem szerint lesznek olyan érdekelt cégek, akik saját anyagi ráfordításból megvalósítanák a parkolókat és engedélyt kérnének egy harmadik autóbuszmegállóra is, amely kiszolgálhatná azokat a megyei járatokat, amelyek a Batizi út felől érkeznek a városba. Hosszú távon megtérülne számukra a befektetett pénz - véli Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: