2013-07-08 17:57:44• hírek • Szatmar.ro

Három arany, két ezüst, egy bronz

Remekeltek a Sportklub párbajtőrözői a fővárosi országos gyerekbajnokságon: Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai összesen hat érmet szereztek, ebből ráadásul három az arany.

A Mácska Ádám, Szilágyi Balázs, Ziman David és Oroian Alex összetételű csapat megvédte tavaly szerzett első helyét, mint ahogy tette azt a lányok csapata itt. Itt azonban csak Pallai Amarillisz és Pfeifer Melany szerepelt a tavalyi bajnokcsapatban, ők Kató Zsófiával és Póti Eszterrel egészültek ki. A harmadik aranyat egyéniben Kató Zsófia szerezte.

Közel állt a legfényesebb éremhez, ám végül ezüsttel volt kénytelen beérni Mácska és Pallai egyéniben, míg Szilágyi Balázs egy bronzzal járult hozzá a szatmári csapat kollekciójához.

„Ha Mácskának sikerül megvédenie címét, akkor abszolút megfeleltek volna a gyerekek az elvárásoknak. Ám ez most sajnos nem jött össze, pedig sokkal jobb vívó mint, az őt legyőző craiovai ellenfele. Ez most egy pillanatnyi kihagyás volt, a csapatversenyben már nagyon magabiztos volt Mácska, és mindössze 12 tust kapott összesen. A többi éremmel nagyjából számoltunk, az nagyon kellemes meglepetés lett volna, ha Pallai Amarilisz megnyeri az aranyérmet, ugyanakkor a fiúknál az sem lett volna meglepetés, ha három érmet is nyerünk", értékelt a bajnokság után Nagy Lehel. Az edző köszönetet mondott továbbá a Fencing Egyesületnek és a szülőknek az anyagi támogatásért, Pop Adriannak és Szilágyi Adriannak pedig a felkészítés terén nyújtott segítségért.

A gyerekekre most egy kis vakáció vár, a Sportklubnál pedig addig is jelentkezhetnek azok a gyerekek, akik kipróbálnák ezt a nemes és nagyszerű sportágat. Érdeklődni a Ioan Slavici utcai vívóteremben vagy a  0741-044771-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: