2011-05-15 16:14:45• hírek • Szatmar.ro

Három arany Békéscsabáról

Ismét remekeltek a Szatmárnémeti Sportklub vívópalántái az Olimpici versenysorozat aktuális etapján: Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Májer Csilla és Nagy Lehel tanítványai három aranyéremmel és két bronzzal tértek haza Békéscsabáról.

Az évad utolsó Olmpici versenyén pénteken Szép Márton kezdte az aranygyűjtést, miután a 13 évesek 76 versenyzőt számláló mezőnyében a legjobbnak bizonyult. Ebben a versenyszámban Szilágyi Péter a nyolcadik helyen végzett.

Szombaton a 11 évesek között Mácska Ádámon volt a sor, ő Tapolca és Pécs után immár a harmadik állomáson sem talált legyőzőre. Ebben a számban 52-en indultak, közülük Oroian Alex a harmadik, Szilágyi Balázs pedig a kilencedik helyen végzett.

Nem maradhattak el az aranytermelésben a lányok sem: Plébán Ingrid a 11 évesek mezőnyében végzett az élen, megelőzve a bronzérmet szerző Pallai Amarilliszt és az ötödik Pfeifel Melanit.


Pallai Amarillisz, Májer Csilla, Plébán Ingrid, Pfeifel Melani
Pallai Amarillisz, Májer Csilla, Plébán Ingrid, Pfeifel Melani


„Mindamellett, hogy harmadszorra is visszahoztuk a fiúk vándorkupáját, most Plébán Ingridnek köszönhetően a lányok vándorserlege is Szatmáron állomásozik. A korábbiakhoz hasonlóan ez a verseny is nagyon jól tükrözi, hogy van utánpótlása a szatmári párbajtőrvívásnak, ez a generáció még sokra viheti. Reméljük, hogy a hétvégén rendezendő Nagyvárad Kupáról, és a júniusi országos bajnokságról is ilyen jó eredményekkel térhetünk majd haza", összegzett Nagy Lehel mester.

Szép Mártom, Szilágyi Péter
Szép Mártom, Szilágyi Péter


Mácska Ádám és Oroian Alex
Mácska Ádám és Oroian Alex


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: