2012-01-18 09:12:07• hírek • Szatmár.ro

Három Széchenyi-rendezvény

Az Országos Széchenyi Kör szatmárnémeti csoportja az idén is több rendezvényt szervez a magyar reformkor kimagasló alakjának emlékére, életének és munkásságának jobb megismerésére.

Ezek sorrendben a következők. Szeptemben elsején, szombaton kárpát-medencei ünnepség Kőszegremetén, ahol Erdély mindmáig egyetlen szabadtéri Széchenyi-emlékműve áll. Szeptember 21-én, péntek délután a szatmárnémeti Kossuth-kertben lévő Széchenyi-tölgyfánál emlékezünk a „legnagyobb magyar" születésének 221. évfordulójára, felelevenítve életének és munkásságának szatmári vonatkozásait.

Október első felében a Kölcsey Főgimnáziumban tartjuk meg a középiskolások III. Széchenyi-vetélkedőjének megyei döntőjét, melynek kérdései többségét a Széchenyi főművének tekintett, mondanivalójában és hatásaiban ma is nagyon időszerű Hitelhez kapcsoljuk.

A szervezet szatmári csoportja meghívót kapott a Széchenyi Kör megalakulásának 50. évfordulója alkalmából, március 31-én, Budapesten tartandó rendkívüli közgyűlésére, valamint arra a többnapos dunai (Újvidék, Belgrád, Szendrő, Kazán-szoros) hajóútra, amely július első felében veszi kezdetét. Újdonság még, hogy a Brassói Lapok Könyvkiadó gondozásában a napokban, Széchenyi István emlékezete címmel, megjelent azoknak az előadásoknak a gyűjteményes kötete, amelyek a Cenk alatti városban múlt nyáron megtartott Széchenyi-konferencián hangzottak el, köztük Sike Lajosnak a Kossuth és Széchenyi vitához kapcsolódó előadásának szövege.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: