2011-11-04 10:46:37• hírek • MTI

Három F1 csapatot is átneveznek

A jövő évi Forma-1-es versenynaptárban is szerepel a bahreini és a dél-koreai futam, három csapat pedig más néven indul majd 2012-ben, ugyanakkor maradtak eldöntendő kérdések a sportág Világtanácsának csütörtöki, Genfben megtartott ülése után.

Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke a testület tagjaként részt vett a tanácskozáson, amely után arról számolt be, hogy az időmérő edzés harmadik szakaszát érintő szabálymódosításokkal és a kipufogógáz újrahasznosításával kapcsolatban további egyeztetésekre lesz szükség.

"Számos kérdésben megállapodásra jutottunk, így például elfogadtuk a három csapat névváltoztatási kérelmét, így jövőre a Lotus-Renault Lotusként, a Team Lotus Caterhamként, míg a Virgin Marussiaként fog rajthoz állni - idézte a Hungaroring közleménye Frankot. - Egyelőre a versenynaptárban maradt a bahreini és a dél-koreai verseny, ám végleges döntés decemberben várható."

Az alelnök még elmondta: a kvalifikáció utolsó szakaszát érintő szabálymódosításhoz a Világtanács tagjai nem tartották elegendőnek azt, hogy a gumiszállító Pirelli az időmérő harmadik részébe jutó csapatoknak plusz egy garnitúra abroncsot ad, a jelenleg érvényben lévő szabályok ugyanis lehetőséget adnak arra, hogy egy pilóta egyetlen mért kört se teljesítsen ebben a periódusban. A változtatás lehetősége épp az idei szezonban tapasztalt gumispórolásos taktika miatt merült fel.

"A Nemzetközi Automobil Szövetség technikai bizottsága mindenképpen szeretné eltörölni a kipufogógázok újrahasznosítását, míg az élcsapatok ezzel nem értenek egyet - tette hozzá Frank. - Mivel ebben az esetben konszenzusra van szükség a szabálymódosításhoz, további megbeszélések várhatóak ez ügyben az Abu-Dzabi Nagydíj ideje alatt."

Forma 1 - három csapat is új néven indul a következő évben

Az alelnök tájékoztatása szerint a pontozási szisztéma a következő idényben is ugyanaz lesz, mint az idén, s elfogadták a 2012-es szezon versenyszabályait is.

"Felvetődött a tanácskozáson, hogy a versenyhétvégén hibázó pilóták büntetőpontokat kapjanak, hasonlatosan a hazai közúti közlekedésben használtakhoz, és bizonyos ponthatár elérése esetén szankcionálnánk ezt - mondta Frank. - Ugyancsak javaslat született arra, hogy a nézők minél jobb kiszolgálása érdekében még jobban különböztessük meg a csapattársakat egymástól, például nagyobb rajtszámokkal, az autóra szerelt kamerák eltérő festésével. Mindkét esetben természetesen további egyeztetések várhatóak."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: