2009-06-11 15:39:42• hírek • Ferenczi Noémi

„Harmónia a művészet színeiben”

Mircea Deac, a Művészeti Iskola igazgatója sajtótájékoztató keretében értékelte az idei tanévet, illetve ismertette a tanévzáró programsorozat műsorát.

A „Harmónia a művészet színeiben" elnevezésű kétnapos programsorozat az Északi Színházban fog zajlani június 12-én, pénteken 17 órai és 13-án, szombaton 16 órai kezdettel. Az előadásokon fellépnek az iskola diákjai illetve egy fotó és képzőművészeti kiállítás is nyílik majd a színház előcsarnokában.

A Művészeti Iskola jelenleg 654 diákot számlál. Az igazgató elmondása szerint, '90 óta még sosem volt ennyi diákja az intézménynek. A 2008/2009-es tanév során több mint 45 előadást, ünnepséget szerveztek. Az a tény viszont némi aggodalommal tölti el az igazgatót, hogy 4-5 tanárnak nyugállományba kell vonulnia ősztől, de mivel befagyasztották az állami posztokat, nem vehetnek fel új szakembert a helyükre.

A jövőre nézve, Deac elmondta, a nyár folyamán is lesznek tanfolyamok, attól függően, hogy hányan igénylik azt, illetve nyári táborozásra is sor kerül majd.

Az intézmény egy nagyszabású uniós projektre készül, mely által a strukturális alapokból szeretnének támogatást szerezni modernizációhoz illetve bővítéshez.

A sajtótájékoztató végén elmondta, a következő tanévtől drágulni fog a tandíj. Eddig 300 illetve 250 lejbe került egy évi oktatás, ősztől pedig 350 lejre emelkedik a befizetendő összeg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: