2020-06-29 13:42:19• hírek • Bede Emőke

Harmincöt jogosítványt függesztettek fel egyetlen hétvége alatt

Archív felvétel.
Archív felvétel.

A június 26–28. közötti hétvégén a közlekedési rendőrök több mint 300 helyszíni bírságot szabtak ki a KRESZ-ben foglaltakat be nem tartó sofőrökre, a kiosztott büntetések összértéke megközelíti a 102 000 lejt - derül ki a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség hétfőn kiadott összesítéséből.

Kiegészítő intézkedésként 35 autóvezető jogosítványát függesztették fel. Kilencet azért, mert az autós a megengedett sebességet legalább 50 km/h-val túllépte, 10-et alkoholos befolyásoltság alatti vezetésért, 2-t szabálytalan előzésért, további 9-et pedig olyan szabálytalanságokért, melyek az előbbi kategóriák egyikébe sem sorolhatók.


Ugyanakkor voltak olyan sofőrök is, akik nem úszták meg ennyivel. Hat, 20 és 59 év közötti autóvezető leheletében ugyanis olyan magas alkoholszintet mutatott ki a szonda, mely az már a bűncselekmények csoportjába tartozik, így ellenük büntetőjogi eljárást is kezdeményeztek. Egy 23 és egy 41 éves autóvezető pedig úgy ült kormány mögé, hogy voltaképp egyetlen kategóriában sem rendelkeztek érvényes jogosítvánnyal. Mi több, a 23 éves fiatal által hajtott autóról kiderült, rendszámai hamisak. Tettükért őket is felelősségre fogják vonni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: