2011-12-23 11:02:39• hírek • Szatmar.ro

Harmincöt érmet ünnepeltek a Sportlíceumban

Ionel Pacurariu és Doros Radu
Ionel Pacurariu és Doros Radu

A Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság után ezúttal a Szatmárnémeti Sportlíceumon volt a sor, hogy az év végéhez közeledve jutalmazza a 2011-ben legjobban teljesítő sportolóit.

Pacurariu Ionel igazgató a Gyurkán György csarnokban tartott, karácsonyi műsorral fűszerezett gálán adta át az okleveket. Ünnepelni valóban nem volt hiány, a különböző korosztályos országos bajnokságokon 31 érmet szerezte a sportlicisek, ehhez pedig még hozzájárul három Európa-bajnoki bronz, egy ezüst a Balkán-bajnokságról, valamint egy világbajnoki ötödik hely.

A legeredményesebbnek a sakkozók bizonyultak, így nem meglepő, hogy közülük került az év legjobbja Doros Radu Marian személyében. Mi több a második helyezett Stanciu Alexandru és a harmadik Hajbók Róbert is sakkozó, mint ahogy az év edzőjének megválasztott Ardelean Catalin is ehhez a sporthoz kötődik.

A legjobb tízben egy negyedik sakkozó is helyet kapott, továbbá három atléta, két labdarúgó és egy kosárlabdázó.

 

A Sportlíceum legjobbjai, top 10:

1. Doroş Radu Marian (edző: Ardelean Cătălin, junior válogatott, U16-os országos bajnok klasszikus, rapid és blitz sakkban, csapatban második az U16-os Balkán-bajnokságon, csapatban harmadik az U18-as Eb-n, ötödik az U16-os vb-n, első az aradi nemzetközi versenyen, első az U16-os prágai nemzetközi versenyen, a felnőtt Eb-n teljesítette a nemzetközi mesteri normát).
2. Stanciu Alexandru Ovidiu (edző: Ardelean Cătălin, ifjúségi válogatott, első az U18-as ob-n klasszikus sakkban, második az U18-as ob-n rapid sakkban, harmadik csapatban az U18-as Eb-n, ötödik egyéniben a junior Balkán-bajnokságon, tizenharmadik a junior vb-n, a felnőtt Eb-n teljesítette a nemzetközi mesteri normát, a csapat Eb-n tagja volt a bővített felnőtt válogatott keretnek).
3. Hajbók Róbert (edző: Ardelean Cătălin, junior válogatott, harmadik az U16-os ob-n klasszikus és blitz sakkban, csapatban harmadik a junior Eb-n).
4. Pop Cristina (edző: Horea Macarie, harmadik a fedettpályás junior I-es ob-n 60 méteres gátfutásban, harmadik a junior II-es ob-n 100 méteres gátfutásban).
5. hely: Erdei Carlo (edző: Sabău Svegler Mihai, tagja az U15-ös labdarúgó válogatottnak).
6. Geiger Alex Emanuel (edző: Ardelean Cătălin, tagja az U12-es válogatottnak, harmadik az U12-es ob-n blitz sakkban, harmadik az országos iskolás bajnokságban a 18 évesek kategóriájában, első a jászberényi nemzetközi versenyen).
7. Nicoara Alex (edző: Sabău Svegler Mihai, tagja az U15-ös labdarúgó válogatottnak)
8. Nagy Anita (edző: Tarta Marius, tagja az U18-as kosárlabda válogatottnak, hatodik a csapattal az országos iskolás bajnokságban, a Dan Fleşeriu által irányított Szatmárnémeti VSK női kosárlabda keretének tagjaként második a bajnokságban és a Román Kupában).


9. Pirui Eduard (edző: Achim Radu, első a gyerek II országos bajnokságon diszkoszvetésben, második a gyerek II fedettpályás országos bajnokságon súlylökésben).
10. Pop Raluca (edző: Achim Radu, harmadik a gyerek I országos bajnokságon súlylökésben).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: