2017-04-07 13:56:15• hírek • Kocsis Zoltán

Harminchatan találtak munkát, de hányan maradtak vajon pecsét nélkül?

Kevesebben vettek részt az idei általános állásbörzén a tavalyinál és kevesebben is találtak azonnal munkahelyet maguknak, derül ki az eseményt szervező megyei munkaerő-ügynökség adataiból.

Az AJOFM közleményéből kiderül, idén 850 személy vett részt az állásbörzén, közülük pedig 36 főt a helyszínen alkalmaztak. Ezzel szemben tavaly 940 volt az érdeklődők száma és 77 személyt alkalmaztak. Egy évvel korábban az ideihez hasonló adatokat regisztráltak: 2015-ben 850 érdeklődő közül 35-en kaptak munkát. Újabb esztendővel korábban, tehát 2014-ben pedig még 1500-an keresték fel az állásbörzét...

A Szakszervezetek Művelődési Házában pénteken 282 személyt választottak ki későbbi személyes interjúra – tehát 568-an maradtak pecsét nélkül...

Kiábrándító és elgondolkodtató viszont az az adat, amit az AJOFM a cégek számával kapcsolatban osztott meg. Ezek szerint három megkeresett munkaadó közül kettő úgy gondolta, nem érdemes részt vennie! Az ügynökség munkatársai ugyanis 190 céget kerestek fel, ám csak 62-en mutatták be kínálatukat.

Az állásbörzén összesen 792 munkahelyet hirdettek meg a cégek. Ebből 29 szólt felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek. A legtöbb munkahelyet, 339-et műszaki területen (hegesztőket, lakatosokat, esztergályosokat... kerestek) hirdettek meg. A textiliparban 121, a fafeldolgozó iparban 60, az építőiparban 32 embert alkalmaztak volna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: