2016-02-03 15:21:25• hírek • Szatmár.ro

Harminchat csapat vág disznót az RMDSZ hétvégi böllérversenyén

Február 6-án, azaz szombaton tartja immár hagyományos Böllérversenyét a Szatmári RMDSZ. A helyszín ezúttal Lázári közelében lesz, ahol közel 40 sertés veszti majd életét a rendezvény első perceiben. Patakokban folyik majd a fogópálinka és a forralt bor, de nagy küzdelem ígérkezik a legjobb hurka vagy kolbász versenyében is.

Az év egyik leghangulatosabb rendezvényét tartják a hétvégén: az RMDSZ Böllérversenyt, amely nem csak a csapatoknak, de a drukkereknek és az egyszerű nézelődőknek is maradandó élményeket rejteget. A Lázári és Kissár között, a főút mentén kialakított Böllér-táborban minden a sertésfeldolgozásról szól majd, a hagyományokról és a különleges technikákról, termékekről.

A január végi jelentkezési határidőig összesen 36 csapat jelezte a részvételét, számos Szatmár megyei község, civil szervezet, baráti társaság képviselteti magát. De nem csak a megyéből, hanem az országból és a határon túlról is érkezik csapat.

A Borókagyökér Egyesület látvány-disznóvágással várja az érdeklődőket, bemutatva a sertés feldolgozásának szakaszait, beavatva a bámészkodókat az ilyenkor hagyományos ételek elkészítésébe. Olyan különlegességek is készülnek majd, mint a szőrös-bőrös, az agyasleves, a hájszélhurka - ezeknek a receptjeit pedig minden érdeklődővel megosztják. Az egyesület kézművesei is jelen lesznek és helyi termelők portékáit is meg lehet majd vásárolni, például fűszeraprikát vagy házi készítésű szörpöket. Kurtinecz Péter fafaragó a helyszínen készít majd egy vándorkupát, amit a győztes csapat kap meg.

A versengő csapatok számos címet szerezhetnek, hiszen díjazni fogják a legfinomabb fogópálinkát, a legjobb toroskáposztát, a leggyorsabb disznóbontót (szúrástól a disznó asztalra kerüléséig), a leghosszabb hurkát, kolbászt, a legfinomabb májas- és véreshurkát, a legfinomabb kolbászt és a legízletesebb forraltbort is.

A rendezvény 7 órakor kezdődik a csapatok helyeinek kijelölésével, a hivatalos kezdés 8 órakor lesz. A zsűrizés déli 12 órakor kezdődik, a győzteseket 15.30-kor fogják kihirdetni. 16 órától pedig kezdetét veszi a mulató, amelyen mások mellett a Bertici Fivérek és a Két Haver formációk is színpadra lépnek.

Jó hír, hogy a helyszínen büfé is lesz azok számára, akik nem vesznek részt a versenyben, ám megkívánják a disznótoros finomságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: