2008-11-22 09:38:46• hírek • Csenteri Judit

Harmincháromezer haláleset

A Drogellenes Szövetség Országos Kirendeltségének kimutatásai szerint évente 33 ezer romániai lakos veszti életét cigarettázás miatt.

Világviszonylatban is a cigaretta a második legfőbb okozója a haláleseteknek.

A szövetség, az Országos Dohányzás Elleni Nap alkalmából, amelyet november 20-án tartottak, a dohányzás káros hatásaira hívta fel elsősorban a fiatalok figyelmét. De ezzel egyidejűleg arra kérte a politikusokat és a civil társadalmat, hogy tiltsák be a cigaretta reklámokat.

A kimutatások azt is bebizonyították, hogy 75 százalékban a cigaretta okolható az szívinfarktust elszenvedő, 50 év alatti, dohányzó lakosság körében. Egy felmérés szerint továbbá évente 650 millió lakos halhat meg cigarettafüggősége vagy annak csak egyszerű fogyasztása miatt.

Romániában minden évben több, mint 30 ezer dohányzó lakos veszti életét. A Drogellenes Szövetség újra, s újra felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy a dohányzás legalább 15 évvel megrövidíti az emberek életét, s világviszonylatban véve jó néhány százezer ember veszítheti életét, csak azért is mert passzív dohányos volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: