2011-08-12 13:51:35• hírek • Szatmár.ro

Harminchárom óvás érkezett, de az arány így sem javult

Harminchárom tanár óvta meg a versenyvizsga eredményét, közülük ötnek sikerült ezt követően átmenőt szerezni. Az átmenőségi arány ezzel sem javult sokat: Szatmár megyében 46.6 százalék.

Az augusztus 4-én megrendezett, idei második versenyvizsgára több, mint 19 ezer pedagógus iratkozott be, de a vizsgaközpontokban már csak tízezer jelölt jelent meg. Közülük is sokan visszaadták a tételeket, így a múlt heti megmérettetés után 8501 dolgozatot javítottak ki. Tízest csupán ketten kaptak, a vizsgázók több, mint egyharmada még az ötöst sem érte el.
Ami Szatmár megyét illeti, ezúttal sem születtek jobb eredmények, mint júliusban. 


A 282 beiratkozott közül 215-en mentek el a vizsgaközpontba, de nagyon sokan közülük is visszaléptek. A 189 dolgozatíró közül végül több mint száz tanárnak nem sikerült elérnie az ötöst, tizenöt pedagógus például 1-1,99 közötti jegyet ért el. A legtöbb tanárnak 5 - 5,99 közötti osztályzattal értékelték a dolgozatát, tízes és kilences nem született, sőt, egyetlen pedagógusnak sikerült nyolcason felüli eredményt elérnie.

A siralmas eredményeket 33 tanár óvta meg: hét személynek emelték meg a jegyét, kettőnek csökkentették, míg a többi tanárnak nem változtattak az értékelésén. Az átmenőségi arány Szatmár megyében ezzel 46,6 százalékos.
Azok, akiknek sikerült a vizsgájuk, augusztus 23-30. között nyílt leosztáson választhatnak a 616 helyettesítői katedra közül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: