2020-06-30 16:04:59• hírek • Bede Emőke

Harminchárom határsértőt tartóztattak fel a Szatmár megyei határrendészek

A június 29-ére virradó éjszaka közös ellenőrző akciót szerveztek a nagykárolyi és a szatmári határrendészek. A megmozdulás nem zajlott eredménytelenül, ugyanis éjjeli 1 óra körül sikerült lecsapni két embercsempészre és több mint harminc határsértőre.

A hatóság közleménye szerint a határrendészek a Szatmár megyei Károlyipuszta és Ligettanya települések között két gyanús furgonra lettek figyelmesek, melyeket végül félre is állítottak. Az egyenruhások sejtése azonnal beigazolódott, ugyanis a járművek rakterében 33 határsértőre bukkantak.


A hatóság emberei úgy a bevándorlókat, mint az embercsempészeket előállították, s a határrendészet székhelyére kísérték őket. A nyomozás első körében sikerült kideríteni, hogy a 31 férfi és 2 nő alkotta csoportban 23 szír, 9 szomáliai és 1 líbiai állampolgár van, életkorúkat tekintve pedig 16 és 40 év közöttiek. Mindannyian azt vallották, hogy először Magyarországra szerettek volna gyalogosan eljutni, majd onnan Ausztriába és Németországba vezetett volna útjuk. A 33 személlyel szemben a hatóság illegális határátlépés kísérlete miatt kezdeményezett eljárást. A csoport tagjait a közegészségügyi igazgatóság által elvégzett vizsgálatok után átadták a Szatmár Megyei Bevándorlási Iroda munkatársainak.


Természetesen a két sofőr sem úszta meg, a 22 és a 23 éves fiatalemberek ellen embercsempészet bűntette miatt indítottak eljárást, ezen felül az ügyészség kezdeményezte ellenük a 30 napos előzetes letartóztatást is. A két furgont, melyeknek összértéke kb. 45 ezer lej, a hatóság a nyomozás további részére lefoglalta.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: