2020-01-31 14:43:59• hírek • Bede Emőke

Harmincegy halálos áldozatot követeltek tavaly a megyénkben történő közlekedési balesetek

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A 2019-es esztendőben Szatmár megye területén 122 súlyos közlekedési baleset történt, melyek nem kevesebb mint 32 halálos áldozatot követeltek, a súlyos sérüléseket szenvedett személyek száma pedig elérte a 109-et – derült ki a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség adataiból.

A hatóság tájékoztatása szerint az emberi áldozatokkal járó közlekedési balesetek első számú oka 2019-ben az elsőbbségadás elmulasztása volt, de a gyorshajtás és az ittas vezetés is számos esetben közrejátszott. Ugyanakkor nem elhanyagolható tényező megyénk közúti infrastruktúrája és az egyre népesebb gépjárműpark sem.
 

Épp ezért – bármennyire is nehezményezi a sofőrök egy része – a közlekedésrendészeti osztály munkatársai napi szinten kint vannak az utakon, a rutinellenőrzéseken kívül évente többször is nagyszabású baleset-megelőző megmozdulásokat szerveznek. A tavalyi év ellenőrzései során a rendőrök összesen 34 949 helyszíni bírságot szabtak ki, melyek közül 11 032-t gyorshajtásért, 4 495-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásért, 441-et szabálytalan előzésért, 1 487-et pedig a szabálytalankodó gyalogosokra róttak ki. Szintén beszédes adat lehet az is, hogy egyetlen év alatt nem kevesebb mint 3 788 vezetői engedélyt függesztettek fel a különféle közlekedési kihágások miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: