2012-11-14 09:34:25• hírek • Kocsis Zoltán

Harmincegy év után vernénk meg a norvégokat

Végéhez közeledik az idei válogatott szezon Európában, Magyarország és Románia is utolsó meccsét vívja szerda este. Mindkét együttes ellenfele rendkívül alacsony átlagéletkorú csapattal érkezik Budapestre illetve Bukarestbe, ezzel együtt azonban se Norvégia, se Belgium nem tekinthető biztos áldozatnak. Sőt!

Egil „Drillo" Olsen norvég kapitány saját bevallása szerint minden idők egyik legfiatalabb norvég válogatottját küldi pályára Budapesten: a várható kezdőcsapatban csak Brede Hangeland (Fulham) és Daniel Braaten (Toulouse) tartozik a rutinosabb játékosok közé. Ott van a keretben a talán legismertebb norvég futballista, a korábban a Monacóban, a Liverpoolban és a Romában is megfordult John Arne Riise, aki azonban ezúttal csak a kispadon kezdhet - sajtóértesülések szerint.

Olsen mester a szerdai meccsen lehetőséget ad több olyan fiatal játékosnak is, akik az ősszel kijutottak az U21-es Európa-bajnokságra. Közülük az egyik legnagyobb ígéretnek az alig 19 éves koszovói származású Valon Berisha számít, aki máris külföldön, az osztrák Salzburgban játszik.

Ami a magyar oldalt illeti, Egervári Sándor sérülések miatt nem számíthat Gera Zoltán, Szakály Péter, Mészáros Norbert, Gyurcsó Ádám és Lipták Zoltán játékára, ilyen körülmények közepetette viszont bemutatkozhat címeres mezben a Haladás futballistája, Guzmics Richárd. Magyarország 1981 óta nem tudta legyőzni Norvégiát. Az akkori 4-1-es sikert többek között négy gól nélküli döntetlen követte, majd kétszer is négyet kaptunk a skandinávoktól. A vikingek leszármazottai ellen most sem lesz könnyű dolgunk: Norvégia az E jelű selejtezőcsoportban a második helyen áll Svájc mögött, megelőzve Albániát, Izlandot, Szlovéniát és Ciprust.

Ennél is jobban áll Belgium az A csoportban, ahol az élen áll Horvátország, Szerbia, Macedónia, Wales és Skócia előtt. Ha végignézünk a „vörös ördögök" keretén, akkor rögtön érthetővé válik jó szereplésük: Axel Witselért 50, Eden Hazardét pedig 40 millió eurót fizetett a nyáron a Zenit illetve a Chelsea. Rajtuk kívül Thibaut Courtois az Atletico Madridban véd, Daniel van Buyten a Bayern München, Jan Vertonghen a Tottenham védője, Witsel és Hazard mellett az Evertonben futballozó Marouane Fellaini és a Portót erősítő Steven Defour alkotja a középpályát, elől pedig Kevin Mirallas (Everton) vagy Cristian Benteke (Aston Villa) rohamoz.

Nem lesz könnyű dolga tehát Victor Piturca tanítványainak. Főleg hogy a mester három rutinos labdarúgót, Adrian Mutut, Gabriel Tamast és Razvan Ratot meg se hívta a keretbe. Ott van viszont a hosszú idő visszatérő Stefan Radu, az újonc Dan Nistor valamint Marius Alexe és Ionut Neagu, akik szintén ritka vendégek a válogatott háza táján.

Románia - Belgium 21.00 Antena1
Magyarország - Norvégia 21.30 m1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: