2010-10-05 16:13:08• hírek • Szatmár.ro

Leépítésekkel jár az átszervezés

Két fogyasztóvédelmi felügyelőt is el kell bocsátani a soron következő átszervezésekkel a Szatmár megyei hivataltól.

p { margin-bottom: 0.08in; }

Átszervezik az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságot, így például az augusztus 30-án kiadott 882-es kormányrendelet értelmében megszüntetik az országos hatóság közvetlen alárendeltségébe tartozó 12 regionális fogyasztóvédelmi felügyelőséget, és ezután a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségek közvetlenül az országos hatósághoz tartoznak.

A regionális fogyasztóvédelmi felügyelőségek megszűntével több mint száz személy munkahelyét számolják fel, ugyanakkor csökkentik a megyei felügyelőségek költségvetését. Többek közt az üzemanyaggal járó kiadásokat csökkentették a felére.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal így visszanyeri jogi személyiségét és saját költségvetéssel fog rendelkezni – jelentette be kedden délelőtt sajtótájékoztató keretében Valentin Breban, az iroda vezetője.

A létszámcsökkentés megyénket is eléri, a jelenlegi tizenegy felügyelő közül az elkövetkező hetekben kettőtől kell majd megválni – tudtuk meg.

„Havonta 60-70 panasz érkezik a felügyelőséghez, így 5-6 esetet kell kivizsgálnia Szatmár megyében egy felügyelőnek, ugyanakkor részt kell venniük a havi tematikus ellenőrzésekben is. Valóban kevesebben leszünk, azonban ez nem fogja gátolni a munkánkat” – magyarázta Valentin Breban.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: