2009-06-17 13:38:35• hírek • Ferenczi Noémi

Harminc roma diák jelentkezett

Kedden járt le a nyolc osztályt végzett roma diákok dossziéjának leadási határideje.

A roma diákok számára két helyet tartanak fenn minden ősszel induló kilencedik osztályban, profiltól függetlenül. Számukra kedden járt le a beiratkozási dosszié leadásának határideje. A dossziénak egyebek mellett tartalmaznia kellett egy roma civil vagy politikai szervezet elnökének ajánlását, mely igazolja hogy az adott diák valóban roma etnikumú.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség pénteken hirdeti ki, hogy a jelentkezők bejutottak-e az általuk választott középiskolai osztályba. Idén összesen harminc diák jelentkezett.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint, azoknak a roma gyerekek, akik elvégzik a nyolc általánost körülbelül a 30%-a folytatja tanulmányait. Az elméleti- és a szakoktatás egyaránt vonzó számukra. A beiratkozást egy tájékoztató akció előzte meg, mely során a pedagógusoknak a roma gyerekek szüleivel is el kellett beszélgetniük a továbbtanulás lehetőségiről. A romák szórólapokról is tájékozódhattak a felvételi, a beiratkozás feltételeiről.

Az első turnusban üresen maradt roma helyek betöltésére július 6. és szeptember 10. között kerül sor. Az estibe való beiratkozásra július második felében zajlik.

Az idén összesen 3890 diák fejezte be a nyolcadik osztályt. A megye középiskoláiban 3920 hely betöltésére kínálkozik lehetőség, ebből körülbelül 120 helyet roma gyerekek számára tartanak fenn.


Minden középiskolai osztályban két helyet tartanak fenn romák számára
Minden középiskolai osztályban két helyet tartanak fenn romák számára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: