2012-09-05 13:55:39• hírek • Szatmár.ro

Harminc németországi vendég a Caritasnál

Bajorországi önkéntesek egy csoportja vendégeskedik Szatmárnémetiben - ismerkednek a Caritas megvalósításaival.

A németországi Tögingenben önkéntesek egy csoportja azon dolgozik hétről hétre, hogy a szatmárnémeti Caritasnak segítséget nyújtsanak: ruhát, cipőt, tanszereket és élelmiszert gyűjtenek, amelyeket bizonyos időközönként elküldenek Szatmárnémetibe. Ezeknek az önkénteseknek egy csoportját látja vendégük jelenleg a Caritas Szatmárnémeti Szervezete - összesen 33-an érkeztek, hogy megismerkedjenek a szatmári viszonyokkal és lássák, milyen módon használja fel a szervezet az általuk előteremtett "segítséget". A vendégek meglehetősen sokfélék. Van köztük 15 éves diák, festőművész, voita-terapeuta és üzemi munkás is. Mindannyiuknak megvan a motivációjuk, ami miatt úgy döntöttek, hogy a Caritasszal karöltve segíteni próbálnak a rászorulókon.

Az önkéntesek fele most jár először Romániában, mások már visszatérő vendégek. Utóbbiak látják és értékelik a javulást, a szociális szolgáltatások palettájának növekedését és a szolgáltatások minőségének javulását.

Az önkéntesek az elmúlt napokban meglátogatták a Caritas szervezet által működtetett központokat, de a helyi társadalommal ismerkedve részt vettek például Sárközújlak napjain is. A németországi vendégeket lenyűgözte a multikulturalitás és az, hogy az emberek itt még figyelnek egymásra vagy hogy fiatalok még járnak templomban. Elmondásuk szerint Németországban már csak az idősek járnak templomba, az emberi kapcsolatok pedig leépültek: sokszor a szomszédok sem ismerik egymást.

Németországi önkéntesek vendégeskednek a Szatmárnémeti Caritasnál

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: