2014-08-21 14:33:27• hírek • Kocsis Zoltán

Harminc napos előzetesben a szerdán lebukott drogkereskedők

Csütörtökön négy férfit hallgattak ki a Szatmár Megyei Törvényszéken abból a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bandából, amelyre szerdán csapott le a rendőrség kommandósok segítségével. A négy férfit egyelőre 30 napos előzetesbe helyezték.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a bűnszervezetnek 17 tagja van. Vezetőjük valószínűleg az olasz-német kettős állampolgársággal rendelkező Sabino Zappatore, aki Tasnádon él. Rajta kívül csütörtökön Orosz Zsolt Attilát, Fátyol Zoltánt és Adrian Cristian Rusut kísérték be a törvényszékre kihallgatásra.

A vád szerint a banda Olaszországból csempészte Romániába a szintetikus kábítószert, amit Szatmár és Szilágy megyékben, illetve Bukarestben terítettek szét. Ugyanakkor a rajtaütések során a hatóság két kannabisz-telepet is talált, összesen kilenc tő vadkenderrel. Ezek közül néhány növény zárt helyiségben, szobában élt speciális megvilágítás mellett, a többi pedig erdős területen nőtt.

A rendőrség szerdán összesen 22 házkutatást tartott Szatmár és Szilágy megyékben valamint a fővárosban. Ezek során során 10 gramm kannabiszt, 15 gramm hasist, 159 csomag, összesen 1010 gramm fehér port, egy kézi darálót, két pipát, két mérleget, egy pisztolyt, egy laptopot, két merevlemezt, 18 mobiltelefont és 20 telefonkártyát valamint jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: