2017-12-19 13:23:00• hírek • közlemény

Harminc millió lejjel rövidíti meg a polgármesteri hivatalt a kormány

Az idei évhez képest körülbel harminc millió lejjel kevesebb összeg áll majd a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rendelkezésére 2018-ban a kormány adótörvénykönyv-módosítása miatt.

A Romániai Municípiumok Egyesületének több vezetőjével együtt Kereskényi Gábor polgármester is részt vett a plénum hétfői ülésén, amelyen a kormánypártok elutasították az egyesület által beterjesztett módosító indítványt. Ennek értelmében jövőre is a jövedelemadó 41,75 százaléka áll az önkormányzatok rendelkezésére a módosító javaslat által előterjesztett 67 százalék helyet.


„A Romániai Municípiumok Egyesületének javaslatát támogatták az RMDSZ, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsük meg Romániát honatyái, az SZDP-ALDE többség azonban leszavazta azt. Ha ők is elfogadták volna az indítványunkat, a szatmáriak által befizetett adó 67 százaléka Szatmárnémetiben maradt volna, így azonban 2018-ban 30 millió lejjel kevesebb bevétele lesz a városnak.” – mondta az eset kapcsán Kereskényi Gábor.


Emiatt Szatmárnémetiben is elkerülhetetlen az adóemelés, akárcsak a szomszédos Nagyváradon (20 százalék) és Aradon (25 százalék), hiszen ebben a helyzetben az idei útjavítások értékének a 80 százalékával lesz kevesebb a város bevétele. A polgármester azonban kiemelte azt, hogy adóemelésből befolyó plusz összeget az utolsó lejig a város fejlesztésére fordítják majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: