2017-02-03 15:43:22• hírek • Szatmár.ro

Harminc halott és 140 súlyos sérült a Szatmár megyei közutakon - 2016-ban

A Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság által kiadott összesítés szerint a 2015-ös évhez képest 2016-ban hárommal kevesebb súlyos közlekedési baleset történt a megyében. S bár a szerencsétlenségek száma változott, az ok, ami a súlyos balesetekhez vezet, még mindig ugyanaz.

A rendőrség által kiadott statisztika szerint 2016-ban összesen 142 súlyos közlekedési baleset történt Szatmár megye útjain - azaz hárommal kevesebb, mint 2015-ben.

A komoly szerencsétlenségek során 30 személy vesztette életét, 140-en szenvedtek súlyos sérüléseket és 39-en könnyebben sérültek.

A közlemény rávilágít a közúti balesetek legfőbb okára is: ez pedig a túlzott sebesség. Gyakran irányíthatatlanná válik a gépjármű, s ennek sokszor emberi életben keletkező kár lesz a vége. A balesetek gyakori okai között szerepelnek a szabályokat áthágó, főleg az úton nem gyalogátkelőhelyen átkelő gyalogosok is - ezen esetekben ők válnak áldozattá.

A közlemény arra is rámutat, hogy az egyenruhások büntetésekkel próbálják „nevelni" a közlekedésben résztvevő szabályszegőket. A 2016-os évben 78.035 büntetést osztottak ki, összesen 16 millió (!) lej értékben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: