2017-02-07 09:34:11• hírek • MTI

Harminc évi börtönt kapott a mecsetet felgyújtó férfi

Harminc évig tartó börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki tavaly ősszel Floridában felgyújtott egy mecsetet.

Az elkövető, a 32 éves Joseph Schreiber elismerte a bűncselekményt, és nem vitatta a súlyosságát. Írásos nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy tettét nem gyűlölet motiválta, hanem aggodalom. Felszólította az amerikai muzulmán közösségeket, hogy "békéljenek meg Amerikával, békéljenek meg Izraellel, és hagyjanak fel a támadásokkal". A gyújtogatásnak nem volt áldozata, sérülés sem történt.

Schreiber 2016. szeptember 11-én, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tizenötödik évfordulóján gyújtotta fel a floridai Fort Pierce Iszlám Központját, amelyben mecset is található. Ha ritkán is, de ebbe a mecsetbe járt Omar Mateen, az orlandói melegbárban elkövetett tömegmészárlás elkövetője is, aki 49 embert ölt meg és 53-at megsebesített.

Vádbeszédében Steve Gosnell ügyész hangsúlyozta: a vádlott bevallotta a nyomozóknak, hogy azért gyújtotta fel az Iszlám Központot, mert szerinte "a muszlimok megpróbálnak beférkőzni a kormányunkba", és mert "az iszlám tanításait teljes mértékben jogelleneseknek kellene nyilvánítani". Schreiber még a gyújtogatás előtt az egyik közösségi oldalon azt írta, hogy "az iszlám teljes egészében radikális", és minden muszlimot terroristaként és bűnözőként kellene kezelni.

Schreiber korábban már kétszer volt börtönben lopásért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: