2015-12-11 16:01:40• hírek • Szatmár.ro

Harminc éves vezetékek miatt vannak áramkimaradások

Szinte naponta vannak gondok az áramellátással a 16-os lakótelepen.

Az utóbbi időben szinte mindennaposakká váltak az áramkimaradások Szatmárnémetiben, a megye egyik legsűrűbben lakott részén, a 16-os lakótelepen. Egyesek azzal riogatnak, hogy az ünnepek alatt akár olyan helyzet is kialakulhat a környéken, mint a legutóbbi szilveszter alkalmával Nagykárolyban volt: több ezer lakásban szűnt meg napokra az áramszolgáltatás. Ám erre - úgy tűnik -  igen kevés az esély.

Altfatter Tamás alprefektus pénteken ennek ügyében a szatmárnémeti Electrica igazgatójával, Mircea Tamas mérnökkel egyeztetett. Mint kiderült, a sorozatosan fellépő hibák okai azok a magasfeszültségű, ám elhasználódott vezetékek, amelyek az áramot szállítják a transzformátorházakhoz. A több mint 30 éves vezetékek sorozatos meghibásodása okozza a kellemetlenségeket a lakónegyedben élőknek.

Szatmárnémeti több pontján már lecserélték a 6 kV-os vezetékeket modern, 20 kV-osokra, a lakónegyedek egy részében azonban még régi vezetékeket használnak. Szerencse azonban, hogy a rendszer úgy van kiépítve, hogy vannak alternatívák az áramszolgáltatás biztosítására egy-egy meghibásodás esetén - legutóbb egy óra alatt sikerült kijavítani egy nagyobb hibát - tudtuk meg Altfatter Tamástól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: