2008-09-17 09:41:14• hírek • Csenteri Judit

Gondok Oroszországban

Oroszország gazdasága, amely egyébként az elmúlt évben az egyik leggyorsabban fejlődő gazdaság volt a világon, most úgy tűnik veszített növekedési üteméből.

A Moszkvai Statisztikai Hivatal által nyilvánosságra hozott adatok szerint 2008 második negyedében Oroszország Bruttó Hazai Termékében (GDP) 7,5 százalékos növekedés következett be. Ez a növekedés az év első negyedében még 8,5 százalékos volt.

A gazdaság növekedésének lassúbb ütemét jelzi az is, hogy ez év április-júniusi periódusának 7,5%-os növekedéséhez képest, 2007 hasonló időszakában a növekedés 8,1%-os volt.

A fenti adatok pedig csak kiegészítik azt a tényt, hogy Oroszország ipari termelése is csökkent az elmúlt periódusban, s így az utóbbi öt és fél év legkisebb szintjén stagnál. Hasonlóan csökkentek továbbá a közvetlen külföldi befektetések nagyságai is.

A Statisztikai Hivatal adatai szerint Oroszországba ez év első negyedében csak 11,1 milliárd dollár értékű külföldi befektetés érkezett, 30%-kal kevesebb, mint 2007 első negyedében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: