2013-10-21 16:55:11• hírek • Szatmár.ro

Az aranylakodalmas házasokat díjazták

Hétfőn a polgármesteri hivatal vezetői díjazták az 50 éve házas párokat.

Október hónapban összesen 47 házaspár ünnepli Szatmárnémetiben az 50 éves házassági évfordulóját. Ebből az alkalomból hívták meg őket hétfőn déli 12 órára a házasságkötő terembe, hogy a polgármester és a két alpolgármester egy-egy oklevélben illetve egy-egy 500 lejes "készpénz-ajándékban" részesítsék a házaspárokat.

Az ünnepségen 43 szépkorú házaspár vett részt. Négy párból viszont senki sem tudott jelen lenni az ünnepségen, valószínűleg egészségi állapotuk nem engedte, hogy személyesen is ott legyenek a házasságkötő teremben. Őket a lakosságnyilvántartó közhivatal képviselői keresik fel hamarosan otthonaikban, és adják át nekik a polgármesteri hivatal ajándékát - tudtuk meg Torja Ioneltől, a hivatal igazgatójától.

Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy az elmúlt hetekben felújították a házasságkötő teremhez vezető lépcsőket. Ez a munkálat 12 ezer lejbe került.

Újdonság továbbá a házasságkötések kapcsán, hogy a következő évben már az anyakönyvvezetőt házhoz - vagy akár étteremhez vagy egy romantikus helyszínre - is lehet hívni. Ez eddig is lehetséges volt, de csak nagyon indokolt esetben. Jövőre viszont bármelyik pár élhet ezzel a lehetőséggel, ha előzetesen egyeztet és kifizeti az 500 lejes kiszállási díjat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: