2010-06-01 09:22:04• hírek • Karola és Réka

Hármashatár menti találkozó

Május 29-én, szombaton a Pro Európa Liga elnöke Kónya László vezetésével a mikolai Gellért Sándor és a kökényesdi iskola diákjai vettek részt azon a  nagyszabású gyermeknapi rendezvényen melynek az idén a Magyar országi Barabás adott helyett.

Négy éve tartókapcsolat ez a hármas határmenti települések körében. Négy falu találkozója volt ez, melyen Mikola, Kökényesd, Jánk és a házigazda Barabás vett részt. Egész napos programmal, teljes ellátással és maximális odafigyeléssel várták a barabásiak a vendégeket. A gyerekek kedvükre játszhattak a légvárakban, körhintán, lovas kocsival falunézésre vitték azokat, akik ezt igényelték.

Rendőrkutya és helikopter bemutatón vehettek részt rajzolhattak és gyöngyöt fűzhettek és az arcfestés sem maradt el. Az arra vágyók szurkolhattak a vendégek és a hazaiak foci mérkőzésén a színpadon  egész napos program várta a jelenlevőket.A kökényestiek néptánccal lépte fel,míg a mikolaiak  román magyar és  ukrán népzenével örvendeztették meg a közönséget.

Nagy esemény volt ez a kicsiknek, akik élvezték a napsütéses szép napot és a rengeteg programot, de igazán nagy esemény az idősebb generációnak volt, akik annak örültek, hogy lehetőség volt erre a nemzetközi találkozóra hisz a hármas határt évtizedekig nem közelíthette meg senki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: