2011-08-16 13:29:47• hírek • Kocsis Zoltán

Hármas közlekedési baleset a Golescu híd tetején

Alig két hét után ismét közlekedési baleset színhelyévé vált Szatmárnémetiben a Golescu híd: ezúttal egy vélhetően gyorshajtó autó okozta további két gépjármű megrongálódását valamint egy személy sérülését.

Kevéssel 12.00 után történt az eset, amikor az Audival közlekedő 40 éves Gheorghe L. valamilyen oknál fogva hátulról beleszaladt az közlekedési lámpa miatti sorban előtte menetirányban álló BMW-be, amelyet nekitaszított az előtte szintén a sorban álló Renault-nak.

Az ütközés következtében a BMW-t vezető 29 esztendős M.Sándor megsérült, láthatóan beleütötte a fejét a szélvédőbe. A rendőrség illetékesei egyelőre nem tudtak felvilágosítást nyújtani egészségügyi állapotáról, de az első jelek szerint nem történt komolyabb sérülés. Amint azt Ana Malaescu rendőrségi szóvivő elmondta, az ő állapotától függ, hogy közlekedési kihágás (a követési távolság figyelmen kívül hagyása) vagy sérülést okozó közlekedési kihágás címén indítanak eljárást a vétkes autóvezető ellen.

Akinek elmondása szerint egy, a két sáv között cikázó taxis okozta a balesetet, miatta nem vette ugyanis észre, hogy a sor végén álló autók közvetlenül előtte állnak. Tagadta ugyanakkor, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban haladt volna. Ezen kijelentésének némileg ellenmondanak a helyszínen látottak: az ő Audija teljesen keresztbe állt, míg az előtte lévő BMW is félig keresztben állt a Károlyi út irányába haladó két sávon.

„Én nem tudom milyen taxisról beszél, mi nem láttunk semmilyen taxist sem" - mesélte a Szatmár.ro-nak az az idősebb hölgy, aki családjával az 57 éves A. Ferenc vezette Renault-ban ült. „Egy kicsi gyerek ült a hátsó ülésen, még szerencse, hogy a széke erősen rögzítve volt, így nem lett semmi baja", mondta az ijedtségtől és az idegességtől még mindig remegő hangon. „Kérdem én ugyanakkor, hogy milyen sebességgel jöhetett az az Audi, hogy a híd legtetején két autót is ilyen mértékben meg tudott ütni", tette fel a kérdést a hölgy, aki családjával épp Magyarországra készült egy családi ünnepségre.

A baleset mellesleg hatalmas közlekedési dugót okozott: a Golescu utcán, de még a Transilvania sugárút híd felőli végén és a Iuliu Maniu utcán is csak lépésben haladtak az autók.

Gheorghe L., baleset okozója, derült ki a rendőrség sajtóközleményéből, megúszta 201 lejes bírsággal és 3 büntetőponttal...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: