2019-12-03 11:53:25• hírek • Bede Emőke

Hárman is jelentkeztek a Szatmárnémetit Óvárival összekötő gyorsforgalmi út licitjére

A nagylaki határátkelőnél az A1-es, a borsinál pedig az A3-as autópálya gyorsítja a Magyarország felé tartó autós forgalmat, hamarosan pedig egy újabb gyorsforgalmi utat vehetnek majd használatba a szomszédos országba tartó autósok – közölte az economica.net.

Az Óvári határátkelőjét a szatmári körgyűrűvel összekapcsoló gyorsforgalmi útra vonatkozó közbeszerzési eljárást még október 8-án írta ki a Nemzeti Közúti Infrastruktúrát Kezelő Társaság (CNAIR), a jelentkezési határidő pedig november 25. volt. A nemrégiben lejárt licitre hárman is jelentkeztek: az első ajánlatot a Search Corporation nyújtotta be, a másodikat a 3TI Progetti Italia – Ingeneria Integreta – Eurocerad konzorcium, a harmadikat pedig az Explan – Atelier RVD – Cadsil.


A közbeszerzési rendszer online felületén elérhető adatok szerint a beérkezett ajánlatokat 2020. május 25-ig fogják elbírálni. A gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának és műszaki terveinek elkészítését megcélzó szerződés összértéke 4,08 millió és 5,57 millió lej között mozog, melyet a Nagy Infrastruktúra Operatív Programja (POIM) kasszájából biztosítanak.


A CNAIR egyébként nemrégiben egy másik fontos közbeszerzési eljárást is kiírt, melynek keretében három tételben kérik az észak-erdélyi autópálya megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését. Az első a Nagybánya – Beszterce, a második a Beszterce – Dornavátra, a harmadik pedig a Dornavátra – Szucsáva útszakaszra vonatkozik, a három munka összértéke pedig nem kevesebb mint 53,50 millió lej.  A SEAP-on elérhető információk szerint a cégek 2020. január 8-án, 15 óráig adhatják le jelentkezésüket a fentebb említett megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére, a leendő nyerteseknek pedig 15 hónap áll majd a rendelkezésükre, hogy előrukkoljanak a kész dokumentációval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: