2018-06-21 10:53:41• hírek • Bede Emőke

Hárman is fekete övet szereztek az övvizsgán

Újabb állomásához érkezett az idei övvizsga-maraton.

Az övvizsga-maratonon szerencsét próbálokókat ebben az évben is egy karatemesterekből álló bizottság értékeli: a ítészek között ott volt Magos Róbert 6 danos karate mester, Anzik Arnold 2 danos karate oktató és Filer Iván 2 danos karate oktató is. A maraton legutóbbi állomásán a Samuraiul SK szatmári és lázári szekcióinak tagjai adtak számot tudásukról.
 

Mint arról Magos Róbert beszámolt, a vizsga nehéz volt, de a fiatal karatékák keményen állták a sarat. A tatamira lépőknek először az alaptechnikákat (kihon) kellett megmutatniuk, majd egy képzelt harcot (kata) kellett megvívniuk, ezt pedig egy valós összecsapás (kumite) követte. De nem maradt el az erőnléti bemutató sem.
 

A szülők büszke tekintete által kísért sportolóknak végül a 90 százaléka sikeresen teljesítette a próbát, viszont akinek nem sikerült ez alkalommal előrébb lépni a ranglétrában, annak sincs szomorkodásra oka, ugyanis szeptemberben újra szerencsét próbálhatnak.
 

A megmérettetésen három ifjú harcművésznek sikerült fekete övet szereznie: ifj. Magos Róbertnek, Nimigean Carinának és Colonos Biancának. A kalapemelés természetesen nem csak nekik jár, hanem mind a 36 sportolónak, akiknek sikerült magasabb szintű övet szereznie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: