2014-03-17 13:23:36• hírek • Kocsis Zoltán

Kedden és vasárnap történik a legtöbb halálos baleset Szatmár megyében

Átfogó ellenőrzés-sorozatot folytatott március 16-án, vasárnap Szatmár megye közútjain a közúti rendőrség. Ennek célja a közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint csak vasárnap 96 szabálysértést állapítottak meg a rendőrök, hat sofőr maradt vezetői engedély nélkül, a kiszabott bírságok összértéke pedig eléri a 9745 lejt. A megbüntetett személyek közül 79 volt autós, 10 gyalogos és 7 kerékpáros.

Az autósok többsége, szám szerint 22-en, a sebességhatár átlépése miatt bűnhődhetett. Tizenöten kaptak büntetést, amiért nem alkalmazták a biztonsági övet, tizenketten amiatt, mert az általuk vezetett jármű komoly technikai hiányosságokkal küszködött, tízen pedig azért, mert nem rendelkeztek a szükséges és megfelelő dokumentumokkal.

A rendőrség ismertetett továbbá egy érdekes statisztikát, amely Szatmár megye utóbbi tíz évének adatait, valamint az Egészségügyi Világszervezet adatait mutatja be. A legmeglepőbb információ, hogy az elmúlt tíz évben Szatmár megyében a legtöbb halálos kimenetelű közlekedési baleset kedden és vasárnap történt. Nem meglepő módon viszont a halált okozó balesetek túlnyomó többségét a túlzott sebesség, illetve az időjárási-, látási- és útviszonyokhoz nem megfelelően megválasztott sebesség okozza.

A rendőrség felhívja továbbá az autósok figyelmét, hogy a statisztikák szerint a biztonsági öv használata 40-50%-kal csökkentheti az elhalálozás esélyét az első, 25-75%-kal pedig a hátsó üléseken ülők számára. A gyerekülés is igen fontos, hisz akár 70%-kal is csökkentheti a tragédia esélyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: