2017-03-17 10:56:07• hírek • MTI

Harmadszor lett a világ legjobbja Cristina Neagu

A francia Nikola Karabatic és a román Cristina Neagu lett 2016. két legjobb kézilabdázója a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán.
 

 Az IHF honlapjának csütörtöki beszámolója hangsúlyozza, hogy a 32 éves Karabatic immár harmadszor végzett az élen. A Paris Saint-Germain irányítója tavaly ezüstérmes lett a francia válogatottal a Rio de Janeiró-i olimpián.
    
A montenegrói Buducnost Podgorica balátlövőjét, Cristina Neagut ugyancsak harmadik alkalommal választották meg a legjobbnak a szurkolók és az újságírók. A nők között három győri játékos is a jelöltek között volt, a norvég Nora Mörk a második, a holland Nycke Groot a harmadik, a szintén norvég Kari Aalvik Grimsbö pedig az ötödik helyen végzett.
    
Az edzőknél Didier Dinart, a világbajnok francia férfiválogatott szövetségi kapitánya győzött, aki tavaly másodedzőként aktív szerepet vállalva ezüstérmet szerzett csapatával a nyári játékokon. A női kategóriában az izlandi Thorir Hergeirsson, a norvégok kapitánya lett az első, akit immár ötödször - sorozatban harmadszor - választottak az év edzőjének.
    
A magyar női válogatott szövetségi kapitánya, a dán Kim Rasmussen - aki tavaly Bajnokok Ligáját nyert a román CSM Bucuresti csapatával - negyedik lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: